Staat van het MKB

25 januari 2023 in
Administrator

Staat van het MKB is het platform met feiten en cijfers over het midden- en kleinbedrijf. Veel van de basiscijfers zijn samengesteld door CBS, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, op initiatief van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. De Staat van het MKB is een open platform dat andere partijen uitnodigt relevante data te ontsluiten via deze site. 

Goed beleid voor, en dienstverlening aan, het MKB vraagt om toereikende kennis over wat het MKB precies is, welk belang MKB-bedrijven dienen en waar zij tegen aanlopen. Met een verbetering van die kennisbasis, worden de mogelijkheden om het MKB (en daarmee de economie) verder te helpen ook verbeterd.

Betere informatie

Een beter beeld te verkrijgen van het belang, de kansen en uitdagingen voor het Nederlands MKB. Daarbij rekening houdend met de grote diversiteit in soorten ondernemingen. Vanuit dit doel is een aantal punten benoemd waar we stappen willen maken: meer gedetailleerde inzichten, meer actualiteit en vooruitblikken, meer gevoel voor dynamiek binnen MKB en kijken naar nieuwe doorsneden van het bedrijvenlandschap.

Ontdek meer

Social media

Klik hier om je sociale netwerken in te stellen